Fatih Altaylı: Fatih Altaylı: Adalet Bakanlığı Zehra Kınık’ı ABD’den isteyecek mi, serbest bırakan hakim hakkında işlem yapılacak mı?

Gazeteci Fatih Altaylı, Kızılay’ın eski Başkanı Kerem Kınık‘ın hakkında 15 yıla kadar mahpus istenen kızı Fatma Zehra Kınık‘ın karıştığı ölümlü trafik kazasının akabinde çıkarıldığı birinci mahkemede hür bırakılmasına değinerek, “Hakkında suçlayıcı meczuplar olduğu halde Zehra Kınık’ı özgür bırakan, haydi özgür bıraktın en azından bir yurt dışı çıkış yasağı dahi koymayan hakim hakkında bir süreç yapılacak mı!” dedi.

Zehra Kınık, Beykoz’da 9 Temmuz’da meydana gelen ve 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki‘nin vefatına neden olan trafik kazasına karışmış, akabinde çıkarıldığı birinci mahkemede özgür bırakılmıştı.

Kınık’ın da müellif Hareket Tok ve oğlu üzere ABD’ye gitmesinin trafik kazasında “masum” olmadığı manasına geldiğini söyleyen Altaylı’nın köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

“(Fatma Zehra Kınık) Kaliforniya’ya gitmiş ve oraya yerleşecekmiş. O an anladık ki, kazada pek de günahsız değilmiş. Aslında tutuklanması gerekirmiş. Ve artık davası açıldı. Mahkemenin “serbest” bıraktığı Zehra Kınık hakkında “15 yıl hapis” isteniyormuş. Yani muhakkak ki, kazada aleyhindeki kanıtlar güçlü ve kabahat oranı yüksek. Artık bul bulabilirsen.

Hakkında suçlayıcı meczuplar olduğu halde Zehra Kınık’ı hür bırakan, haydi hür bıraktın en azından bir yurt dışı çıkış yasağı dahi koymayan hakim hakkında bir süreç yapılacak mı!

Adalet Bakanlığı Zehra Kınık’ı da ABD’den isteyecek mi! Yoksa vakit aşımı mühletine kadar orada yaşayıp, sonra elini kolunu sallayarak gelecek mi!”

TIKLAYIN-Ölümlü kazaya karışmıştı: Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızına “taksirle vefata ve yaralanmaya sebep olma” hatasından dava

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir