GSM operatörlerinin fiyat tarifesi Meclis gündeminde: 2024 yılında iletişim en temel ihtiyaçlardan biri

T24 Haber Merkezi 

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, GSM operatörlerinin fahiş fiyat tanımlarını Meclis gündemine taşıdı. Öztürk, mevzuya ait olarak toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda; ”Ekonomik krizin faturası halka kesilirken, vatandaş en temel gereksinimlerinden vazgeçmek zorunda kalıyor. 2024 yılında bağlantı de herkes için en temel gereksinimlerden biri” sözlerini kullandı. 

GSM operatörlerinin fahiş fiyat tanımları gündeme gelmişti. Türk telekom CEO’su Ümit Önal’ın ise ”Tarifeler sudan ucuz” açıklaması yansılara neden olmuştu.

GSM firmalarına yüzde 300 artırım reaksiyonu: “Operatör soygunu”

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ve 19 milletvekili GSM Operatörlerinin fiyat tarifelerinin araştırılması için Meclis’e araştırma önergesi verdi. Milletvekilleri; tarifelerin neye nazaran belirlendiğinin, tarifelere haksız fiyat uygulanıp uygulanmadığının ve fahiş fiyatların vatandaş üzerinde tesirlerinin araştırılması için bir komite kurulmasını talep etti.

Önergenin birinci imzacısı olan CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, mevzuyla ilgili toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Operatör soygununu Meclis gündemine taşıyoruz! Ekonomik krizin faturası halka kesilirken, vatandaş en temel gereksinimlerinden vazgeçmek zorunda kalıyor. 2024 yılında irtibat de herkes için en temel gereksinimlerden biri. Lakin GSM operatörlerinin kestiği fahiş faturalar, vatandaşı artık isyan etme noktasına getirdi. Operatör soygununa karşı TBMM Başkanlığı’na Araştırma Önergemizi sunduk. Halkımız neyden dertliyse biz de ondan sıkıntılıyız. Kimse kendini yalnız ve çaresiz hissetmesin, biz buradayız!” sözlerini kullandı.


Şans Yapıtı: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın sinemalarını sanatkardan bağımsız izleyebilir miyiz?

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir