Bakan Göktaş, yetim depremzede çocuklarla lunaparka gitti


ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kahramanmaraş merkezli sarsıntılarda ebeveynlerini kaybeden çocuklarla lunaparka gitti, çocukların geçirdiği keyifli dakikalara eşlik etti.

Bakan Göktaş, Hatay programı kapsamında Kahramanmaraş merkezli zelzelelerde ebeveynlerini kaybeden Hataylı çocuklarla bir ortaya geldi.

Onlarla yakından ilgilenen Göktaş, çocukların isteği üzerine onlarla lunaparka da gitti. Burada ortalarında devlet himayesinde olanların da bulunduğu çocuklarla çarpışan otomobil, dönme dolap üzere oyuncaklara binen Göktaş, çocukların geçirdiği keyifli dakikalara eşlik etti.

Göktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarla bir ortaya gelmekten duyduğu memnuniyeti tabir etti.

Hatay’da bir ortaya geldiği çocuklarla daha evvel de Beşiktaş -Atakaş Hatayspor maçını Tüpraş Stadı’nda birlikte izlediklerini hatırlatan Göktaş, “İlk kere uçağa binen, birinci kere İstanbul’a giden çocuklarımızla orada da hoş vakit geçirmiştik” diye konuştu.

Hatay’da onlarla bir ortaya gelerek hem İstanbul ziyaretine dair anılarını tazelediklerini hem de lunaparkta eğlenceli vakit geçirdiklerini aktaran Göktaş, “Onların sevinçlerine ortak olmak bizleri ayrıyeten memnun etti” sözünü kullandı.

Kahramanmaraş merkezli sarsıntıların akabinde Bakanlık olarak da birinci andan itibaren bölgede süratli bir biçimde çalışmalar yürüttüklerini lisana getiren Göktaş, “Tüm imkanlarımızı seferber ederek psikososyal takviye takımlarımızla sarsıntıdan etkilenen kardeşlerimizin yardımına koştuk” dedi.

Göktaş, sarsıntıdan etkilenen kentlerdeki çalışmalara etkin biçimde devam ettiklerini belirterek, “Vatandaşlarımıza dayanak olmayı sürdürüyoruz. O gün yaşadığımız kuvvetli günleri geride bırakırken, geçmişten gelen kardeşlik mirasıyla daha güçlü bir formda geleceğe yürüyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Aydınlık yüzlerine bakarak heyecanlandığımız çocuklarımız yarınların güçlü Türkiye’sini tesis edecek en varlıklı cevherimizdir” kelamını anımsatan Göktaş, “Bu inançla, çocuklarımızı geleceğe en hoş halde hazırlayacak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir