Ordu’da “restoran” kavgasında Ünye Cumhuriyet Savcısı, çocuğu ve kayınvalidesi darpedilmişti; başsavcılıktan açıklama

Ordu’da bir restoranda boş yer bulamadığı için 15 kişiyi gözaltına aldırdığı argüman edilen Ünye Cumhuriyet Savcısı Mücahit Şamil Koca, olayın çarpıldığını belirterek. ” sözleri yer aldı.

Ordu’nun Aybastı ilçesinde dün akşam restoranda Ünye Cumhuriyet Savcısı Mücahit Şamil Koca ile işletme sahibi ortasında yaşanan gerginlik, toplumsal medyada gündem oldu. Demirören Haber Ajansı muhabirinin ulaştığı Savcı Mücahit Şamil Koca olay anını anlattı.

TIKLAYIN-Ordu Aybastı’da ‘lokantada boş yer ve sipariş’ tartışması; Ünye Cumhuriyet Savcısı darbedildi, çocuğu ve kayınvalidesi yaralandı!

Savcı Koca, şunları söyledi:

“Tavsiye üzerine dün akşam 20:40’ta güleç restorana gittim. Dönüş için vaktimiz kısıtlı olduğundan siparişimizin çıkmasının kaç dakika süreceğini sordum. Bir çalışan 20 dakika dedi. İlerledik üst kata çıkalım dedik. Bu esnada çalışanların tutumları agresifti, tahminen de yorgunlardır bilmiyorum lakin asla isimleri üzere ‘güleç’ değillerdi. ‘Üst katta paklık var’ dediler ‘alt katta şu masaya oturun’ diye yer gösterdiler. Yeniden tamam dedim oraya gerçek ilerledim. Geriden bir kasiyer ’30 dakika sürer’ dedi. Bir yandan dürüstlük yapıyor bir yandan da hazırlanma dakikası 20’den 30’a çıkınca, ben de 30’a da 40’a da 50’ye de çıkar diye düşündüm, daha sonrasında buradan vazgeçip dışarıya çıktık, lakin tavsiye üzerine geldiğim için yerin da kalabalık olmasıyla ‘demek ki en hoşu burası’ diye düşünerek buraya tekrar girmek istedim. Daha evvel dedikleri masaya hiçbir şey söylemeden oturmaya yeltendik. Tam oturacağız bir çalışan geldi, ‘sipariş verecek misiniz?’ diye sordu. Siparişin mühletinin 1 saat süreceğini söyledi. Ben de ‘dalga mı geçiyorsunuz 2 dakika evvel çıktım 20 dakika 30 dakika diyordunuz’ dedim. O ana kadar savcı olduğuma dair hiçbir şey söylemedim. Olay beni de sinirlendirdi. Buranın sahibi kim diye sordum. Yer sahibine ‘ben Ünye savcısıyım beni Aybastı karakolundan tavsiye ettikleri için buraya geldim dalga mı geçiyorsunuz? dedim. O esnada iş yeri sahibi ‘sen savcıysan ben de bilmem neyim’ niçin savcı olduğunu söylüyorsun ki gibisinden cümleler sarf etti ortam gerildi üzerime de yürümeye başlayınca ben olay büyümesin diye dışarıya çıktım”

“Hakaret ya da küfür etmedim, 9.5 aylık bebeğim darbe aldı”

Olayların işletme dışında da devam ettiğini belirten Savcı Koca, “Yayılan görüntüde da gözüküyor. Dışarıya çıkınca orada önlüklü beyefendi vardı ona sitem ettim 20-30 saniye konuştuk. Daha sonra o da üzerime yürümeye başladı. Zati benim tavırlarımdan aşikâr bir şeyden anlatmaya çalışır formda el kol hareketi yapıyorum. Hiçbir biçimde hakaret etmedim. Kasadakilere dedim yalnızca savcıyım diye. Dışarıdaki adama savcıyım da demedim O da üzerime yürümeye başladı sonra arbede çıktı ve kendi nereden geldiğini dahi görmedim bir formda sağdan kulağıma yumruk yedim. Geriye yanlışsız sendeledim. Bu sefer de kayınvalidem ve 9.5 aylık çocuğum, 1,5 metreden yere düştü. Bu vakte kadar fotoğrafını WhatsApp durumunda bile yayınlamadığım çocuğumun fotoğrafını artık maalesef mağduriyetimin giderilmesi ismine her yere yaymak zorunda kaldım. Elimi kaldırdım ne yapıyorsunuz diye yakındım çabucak jandarmayı aradım. ‘Bizi darp ediyorlar’ dedim. O esnada 20 dakikaya yakın öteki bir dükkanda da mahsur kaldım. ‘9 aylık bebeğe bunu yapmaya utanmıyor musunuz’ diye söylendim” tabirlerini kullandı.

“Jandarma talimat vermedim, mağduriyetimin giderilmesini istedim”

Jandarma olay yerine gelince yanlarına gittiğini belirten Savcı Koca, ”’Bakın’ dedim bana saldıranlara, ‘savunmasızken vurabiliyorsunuz, haydi artık de yapın. Allah’ınız yok mu çocuğa vuruyorsunuz’ dedim. ‘Herkesin içinde ağzıma s…’ dedim. İnsanların içinde o gerginlikte bunu yanlış anladılar bize küfür ediyorsun dediler. Kimseye küfür etmedim bunu hudutlu bir formda söyledim lakin küfür etmedim. Kimseye hakaret de etmedim. Kolluk kuvvetine talimat da vermedim. Yalnızca burada mağdur olduğum için nöbetçi savcının dediklerini yapın beni buradan sağ salim uzaklaştırın dedim diğer rastgele bir talimatta da bulunmadım” cümlelerine yer verdi.

“Olayın çarpıtılacağını biliyordum lakin bu kadar beklemiyorum”

Savcı Koca, açıklamalarına şöyle devam etti;

”Olayın akabinde görüntüler ortaya çıkınca kendi kendime ‘bu olay çarpıtılır’ diye düşündüm ve o denli de oldu. Basında ‘sipariş geç kaldı diye 15 bireye gözaltına aldı’, ya da ‘yer bulamadığı için 15 kişi gözaltına aldı’ üzere palavra haberler çıktı. Yalnızca güvendiğim insanlara olayın fotoğraf ve görüntülerini atıp olay bu halde oldu diye açıklama yaptım. Rastgele bir biçimde bu söylenenlerle alakalı bir durum gelişmedi. Bu türlü bir linç bekliyordum ancak bu kadar olacağını beklemiyorum. Şok halindeyim. Telefondan başımı kaldıramıyorum. bilgisayarımı dahi açamadım. 400-500 tane ileti geldi, 300 tane arama var tahminen de hiçbirisine dönemiyorum. Kimseyi tehdit ya da hakaret etmedim. Yalnızca hudutla masalarına vurarak kızgın bir formda ‘yazıklar olsun’ minvalinde telaffuzlarda bulundum. ‘Demin günahsızlara savunmasızlara vurmak kolaydı haydi artık vurun’ formunda serzenişte bulundum” dedi.

Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama

Öte yandan Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı da gündem olan olay üzerine yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada şu tabirlere yer verildi;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir